Ego Pharmaceuticals HQ

  • 2017

  • Architectural
    Interior

Designed By:

  • Crosier Scott Archtects

Commissioned By:

Ego Pharmaceuticals

Designed In:

Australia

Replacing straight orthogonal lines with soft edges and curvaceous forms. The fluid office spaces, such as the Corian staircase, are inspired by liquid and creams poured out of a tube. To invoke the natural ingredients used in Ego’s products, materials used in the design are natural, sustainable and pleasurable to touch.


view website
view facebook

  • CHALLENGE
  • SOLUTION
  • IMPACT
  • Like skin that continually changes, the Melbourne headquarters for Ego Pharmaceuticals was designed to continually evolve, expanding as the company grows (additional floor area was provided on the third level). And rather than being predicable, with corridors simply following on from each other, the broad and transparent floor plates, include surprises at each turn. There's an element of surprise, slightly whimsical reflecting the ethos of the successful family company whether from the installation of art or the spaces themselves

  • This office and warehouse for Ego, a pharmaceutical company, appears quite traditional from the exterior. Spaces have been designed to flow into each other thus a dramatic three-level void with a 'floating' staircase that 'pierces' the core of the office building flooding the interior with light, as well strengthening connectivity between the three floors. Recently being awarded the Grand Prize Winner of the 2016 Corian Award, the staircase is not only an artwork in itself, but becomes an important linkage and point of interaction for staff.

  • Flexible work spaces needed to be addressed, with the result being a broad spectrum of areas, from open plan workstations, enclosed meeting rooms and smaller private booths. Breakout spaces on each of the three levels, including kitchens and balconies, also doubles as informal meeting rooms, catering for the company's immediate space requirements and allows for growth as the company expands. References are made to the skin and all its properties and expressed in the design, whether through the dramatic staircase or in the workstations, graphics or voluptuous curved partitions to enclosed glass offices. And although this project required serious attention and development, it has a more playful side to design.